The 2-Minute Rule for παθησεις σπονδυλικης στηλης

Αντιμετώπιση προβλημάτων αυχενικής, θωρακικής και οσφυϊκής μοίρας. -

Όταν τα συμπτώματα φτάνουν να αντανακλούν μέχρι τα κάτω άκρα

Τις παραμορφώσεις της σπονδυλικής στήλης, με κύριους εκπροσώπους τη σκολίωση και την κύφωση.

ΔΙΑΦΡΑΓΜΑΤΟΚΗΛΗ – ΑΧΑΛΑΣΙΑ ΓΑΣΤΡΟΟΙΣΟΦΑΓΙΚΗ ΠΑΛΙΝΔΡΟΜΗΣΗ

Ο πόνος στα κάτω άκρα ή/και στους γλουτούς κατά την βάδιση ονομάζεται «νευρογενής διαλείπουσα χωλότητα» και είναι χαρακτηριστικό της στένωσης.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, η στένωση της σπονδυλικής στήλης συμπιέζει τη ρίζα του νεύρου, το οποίο μπορεί να προκαλέσει πόνο κατά μήκος του πίσω μέρους του ποδιού.

Την ελαχιστοποίηση του μετεγχειρητικού πόνου και την άμεση κινητοποίηση.

Πολιτική Απορρήτου Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Πολιτική Απορρήτου

Καρλ Γιουνγκ

Για περισσότερες λεπτομέρειες και για περαιτέρω διερεύνηση των αιτιών του αυχενικού συνδρόμου, θα γίνει μαγνητική ή/και αξονική τομογραφία.

Ως εκ τούτου όταν πονέσουμε ξανά, καλό θα ήταν να λάβουμε υπόψη μας και την εμπεριστατωμένη γνώμη ενός φυσιοθεραπευτή, πέραν από αυτή του ιατρού, διότι μπορεί να γλυτώσουμε χρόνο, κόπο και χρήματα, αποφεύγοντας τελικά την υποβολή σε σειρά περιττών εξετάσεων, καθώς και τη λήψη φαρμάκων, που ναι μεν σίγουρα θα απαλύνουν τον πόνο, πλην όμως πιθανότατα δεν θα διορθώσουν ούτε την πάθηση, ούτε και την αιτία πρόκλησής της.

Πότε ενδείκνυται η χειρουργική θεραπεία για το αυχενικό;

Απαιτούνται, επίσης, κάποιες προεγχειρητικές εξετάσεις, οι οποίες είναι ανάλογες με την κατάσταση της υγείας σας καθώς και το είδος της αναισθησίας, στην οποία πρόκειται να υποβληθείτε.

Η φυσιοθεραπεία είναι μια here επιστήμη που έχει εξελιχθεί κατά πολύ τα τελευταία χρόνια και αυτό έχει ως αποτέλεσμα από την «κλασική θεραπεία» να φτάσουμε σε αυτό που σήμερα αποκαλούμε «προηγμένη φυσιοθεραπεία». 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *